Kallsupen.com

Snapsglas

Många förknippar nog snapsen med jul eller midsommar. Samtidigt som du firar med goda vänner och familj dricks det en och annan snaps under kvällen och så klart ska detta även göras med sång. En stor del i en fin dukning och en trevlig kväll är att ha de rätta snapsglasen. Idag finns det ett stort utbud av olika modeller.

Du väljer själv om du vill ha skämtsamma snapsglas med någon rolig text eller eleganta glas som bidrar till en fin dukning. Många kända glasblåsare som Orrefors och finska Iittala tillverkar snapsglas i olika färger och former. Priserna varierar men i regel är det dyrare om du beställer från ett välkänt märke, då kan priserna ligga på 500 kronor för två glas.

Olika typer av snapsglas

Ett snapsglas kan se ut på många olika sätt. En del glas är lite högre med ett tunt handtag medan andra är små och runda, och ytterligare andra kommer i olika färger för att du ska kunna göra dukningen lite roligare och mer festlig. Vissa har tagit steget längre och gjort snapsandet till ett spel. Eller vad sägs som att spela luffarschack samtidigt?

Var köper jag snapsglas?

Du kan köpa snapsglas på de flesta hem- och inredningsbutiker och normalt har de flera olika modeller som du kan välja bland. Det är enkelt att hitta både i fysiska butiker och på nätet. Det bästa tipset är att titta runt i lugn och ro och tänka över vad du egentligen vill ha. Då blir det lättare att hitta de perfekta glasen.

Allmänt om snapsglas

För att glaset ska räknas som ett klassiskt ”nubbe-glas” så bör det rymma mellan 4 till 10 cl. Idag finns det inte bara de traditionella glasen utan även glas som du gör av is. Detta blir lite annorlunda och extra festligt. När de inte används som snapsglas kan du även använda dem till att servera desserter eller något liknande i.